1 år av min viktresa! (31/3)

Idag har de redan gått ett år sedan jag började min viktresa och de har inte bara varit en dans på röda rosor. Blod, svett och tårar har bytt av varandra efter vissa delar på min väg. Men med fasit i hand och endast 5 kg kvar till min målvikt kan jag inte säga annat än att jag är SÅÅÅÅ JÄVLA STOLT ! Den stoltheten kan ingen ta ifrån mig. Jag vet att jag gick in i detta till 110% och att jag i vid vissa tillfällen tappat och svikit mig själv. Men vid varje fall har jag tagit mig upp och kämpat ännu mer. Läkarna är stolta över mig och trodde inte att min viktminsking skulle  vara så stor efter endast ett år. Jag har idag på årsdagen gått ner exakt 55 kg ! 

55 kg ...HERREGUD!! de är en hel människa ! FY FAN VA JAG ÄR BRA !

Många frågar mig, men gud va har du gjort ? Hur har du gjort ? Jag har svarat jag har fått kirurgisk hjälp av en gastic by pass, ( jaha... på så vis ) sen har jag från dag ett kämpat med kost och träning. Gett blod, svett och tårar i liter. Fallit och tagit mig upp. Så " Jaha. .. på så vis " vet jag inte om jag vill benämna det. Men de är jag de. 

I korta drag ( hoppas jag att jag lyckas skriva med ) så ser mitt år ut så här.
Flyt månad inför operation började 30/3-15 -27/4-15 jag levde på 4 påsar modifast och en helvetes massa vatten, två koppar kaffe om dagen och mjölken va bara att glömma. Dag ut dag in oavsett 4 kalas med smörgåstårta o fika och en hel helg med en massa påsk firande ! Kämppppaaa ! Jag klara de! Till det gick jag mellan 5-7 km per dag 6-7 dagar i veckan. Mitt resultat blev -15kg på operatiosdagen ( alltså den 27/4) ! 

Veckorna efter operation kämpade jag mig runt kvarteret 2 gånger om dagen och åt endast mjuk smällt mat. Tex mosad potatis å köttfärs, soppa mm 
Lite men ofta åt jag 1-1/2dl ca 8 gånger om dagen. 

Tror ni jag njöt den dagen ja våga mig på en hårdmacka med makrill !! 
Jag va i Himmelriket !! 😃 

Efter tvår veckor fick jag börja med mer vanlig mat, man fick försiktigt pröva sig fram vad man kunde äta och ej. De va svårt att hitta bra balans med maten. Flera gånger kom jag på att jag inte ätit på över 3 timmar och att jag fått i mig på tok för lite protein. Men efter några månader hitta man en viss rytm och balans som passa en själv och samma så även med motion. Och som alla andra går allt i vågor så vissa veckor träna jag med guld skor och andra veckor med cementplattor. Men jag har lärt mig att även när man tappar fotfästet och rytmen på alla är detta inget misstag bara en del av livets berg och dalbana. De viktiga är att man får fotfäste igen och hittar tillbaka i sin rytm. 

Idag ett år efter operation äter jag 6-7 mål om dagen ca 2- 2 1/2 dl. En godis bit på Helgen (4 rutor chocklad el en näve chips ) och eventuellt ett glas läsk. Unnar även men fika då och då vid speciella tillfällen. Men allt i dramatiskt mindre portioner. Från att för 1 åt sedan  lungt kunnat äta en 200g choklad kaka på en kväll ( flera kvällar i veckan ) till att äta 4 rutor en kväll i veckan KANSKE. Från att lungt kunna ätit hela kakfatet själv till att välja ut en av alla olika och nöja mig med det. Alltid kanske inte just den jag velat utan just den som jag kanske tror jag klarat av att äta utan att bli jätte dålig. Nu tänker kanske du .. jaha och du tycker de är värt att ens prova ? ...  Ja de tycker jag, jag lever fortfarande jag vill kunna unna mig och jag tänker unna mig till vis mån. Från 10 kakor till 1, då får man unna sig ☺

Som jag sa tidigare går livet i svackor och även kost och träning. Som jag kämpar med varje dag. Jag har haft en dålig tränings svacka nu men tagit mig upp igen och kommit igen. Inte fullt ut men jag är på gång. Genast syns de på vågen och paniken stiger i mig. Jag har sökt denna balans mellan kost och träning för att stoppa viktnergången då jag känner mig nöjd nu. Men detta har nästan varit de svåraste, hitta min egna balans mellan kost och träning som jag kan leva och må bra av resten av livet. 

Oj oj blev ett långt inlägg denna gång men mycket som hänt detta år och allt har jag inte fått med men har försökt fått ihop det i stora drag 😊

Bilder kommer senare 😉

Tjingeling ⭐ 


( glömde publicera inlägget igår )

Den 27/4-15 gjorde jag en Gastic Bypass operation och påbörjade mitt livs största resa. En kamp mot ett hälsosammare och lättare liv. Här på bloggen kommer ni kunna följa min viktresa, vardag och även en husrenovering som jag och min sambo började med sommaren 2016.

RSS 2.0